Asturianu Wiki Viewer 2023
AsturianuDeutschEnglish

Natasha Klauss

actriz colombiana

Natasha Alejandra Rastapkevicius Arrondo (Cali, 25 de xunu de 1975), conocida artísticamente como Natasha Klauss, ye una actriz colombiana conocida por interpretar a Sarita Elizondo na esitosa telenovela Pasión de gavilanes, y por interpretar a Isabella Montilla, un papel antagónicu, en La Nube.

Natasha Klauss35mm film frames.svg
Natasha Klauss 2019.png
Vida
Nacimientu

Cali25  de xunu de 1975

[1] (47 años)
NacionalidáBandera de Colombia Colombia
Estudios
Llingües falaescastellanu
Oficiuactriz
Seudónimu/osNatasha Klauss
IMDbnm0458448
natashaklauss.tv
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía

Primeros años

Natasha Klauss nació en Cali, Valle del Cauca, en 1975, pero a bien temprana edá treslladar cola so familia a Barranquilla, Atlánticu. Los sos güelos yeren orixinarios de Lituania y los sos padres uruguayos. Cuando yera nuevu, la so pasión yera baillar y empezó a asistir a clases de baille suañando con una carrera nel balé. Desafortunadamente, tuvo un problema na rodía, polo que tuvieron qu'operala y el médicu díxo-y que yá nun podría baillar profesionalmente poniendo asina fin a la so carrera de danza. Sicasí, Natasha taba decidida a realizar una carrera artística asina qu'empezó a estudiar interpretación.[2]

Carrera

Ente los años 1996 y 2000 participó con personaxes de repartu en delles telenoveles como Señora Guapa, Cazaos, Corazón prohibíu y La Caponera. En 2002 interpretó un papel principal en La vengación. Natasha Klauss formóse como actriz na prestixosa escuela Estudiu XXI so la direición del Maestru Paco Barrero, darréu realizó talleres de creación de personaxes cola actriz Victoria Hernández.

Dempués de qu'esta actriz finalmente llegara a la fama, Natasha interpretó'l papel de Sarita en Pasión de gavilanes. Esta telenovela convertir nun gran ésitu per tol mundu y Natasha y el so compañeru Michel Brown convirtiéronse tamién nuna de les pareyes televisives más populares.

En 2005 participó en La muyer nel espeyu como l'allegre y extravertida Luzmila, y compartió creitos con Paola Rei, Juan Alfonso Baptista y Kristina Lilley, los sos compañeros de Pasión de gavilanes. El so últimu trabayu foi la telenovela La nube, onde interpretó a la villana, Isabella Montilla. Natasha ganó'l premiu TvyNovelas pola so interpretación.

En 2007 Natasha interpretó a Suplicios, una relixosa de la congregación "Les Hermanes de los Probes", na superproducción de Telemundo El Zorro: la espada y la rosa. Equí compartió roles colos actores Erick Elías (Renzo) y José Omar Murillo (Kamba).

Trabayó na telenovela de RCN Novia pa dos, onde compón a Tania Toquica Murillo, una nueva mesera que pasó los últimos cinco años en Nueva York y que vuelve al so país pa quedase cola fortuna del hermanu del so amáu, cueste lo que cueste

Amás tamién participó nes telenoveles Amor en custodia y A corazón abiertu nesta postrera va tener un papel principal na so segunda temporada. En 2010, Natasha foi la profesora d'espresión corporal en Protagonistes de la nuesa tele.

Tamién protagonizó la mini serie Confidencial pa Caracol Caracol y participó de la telenovela Tierra de cantores (tercer xeneración) pa la mesma canal.

En 2011 torna a Telemundo na telenovela Los herederos Del Monte xunto a Marlene Favela, Mario Cimarro, Jose Luis Resendez y Margarita Muñoz.

N'ochobre de 2011, Natasha viaxa a Perú pa empecipiar les grabaciones de la telenovela peruana Corazón de fueu onde ye protagonista ya interpreta a Alejandra Vivanco, una muyer dura que busca vengar la muerte de la so familia y recuperar lo que ye so.

En mayu de 2012, Natasha torna a Colombia pa empecipiar les grabaciones de la película El Control.

En xunu de 2013, Natasha empecipia les grabaciones de la serie Mentires perfectes de Caracol TV, adautación de la serie estauxunidense Nip/Tuck, ganadora d'un premiu Emmy.

En 2014, Natasha empecipia les grabaciones de la serie Brothers & Sisters pa canal rcn (inda non estrenada).

En 2015 Natasha tuvo grabando la serie Anónima pa canal RCN.

Y ente 2015 y 2016 Natasha tuvo nes grabaciones d'una telenovela pa caracol Caracol La esclava blanca.

Anguaño atópase grabando la serie Alies J.J pa CaracolTV.

Vida personal

Natasha casóse con Marcelo Grecco en 2003 y frutu d'esti matrimoniu tuvo a la so segunda fía: Palombu, nacida n'abril de 2009. Del so anterior matrimoniu con Víctor Gómez tien una fía, Isabel.

Les sos aficiones son el ximnasiu, la llectura y el so gatu.

Filmografía

AñuTítuluPersonaxe
2018La llei del corazón 2
2018El Bronx
2017Hermanos y hermanes Sara Sotu Matiz
Alies J.JAna María Solozábal
2015-16La esclava blancaAna De Granados
2015AnónimaAdriana Vanega
Teletón 2015Ella Mesma
2013Mentires perfectesAlicia Rivera
El controlLucía
2011-12Corazón de fueuAlejandra Vivanco / Lucía Vázquez
2011Decisiones - caza fortunes Lorena
Decisiones - Soltera ensin culpa Corina
Los herederos Del MonteBerta Sotu
Confidencial - De vuelta a la vida Ángela Guarin
2010Tierra de cantores (tercer xeneración)Carmen Moscote
A corazón abiertuViviana
Amor en custodiaSandra Estrada
2008Muyeres asesinesOlga "La Portera"
Novia pa dosTania Toquica Murillo... villana
2007El Zorro: la espada y la rosaSor Ana Camila Suplicios
2006Decisiones - Pasión a les escondidiellesLiliana
Decisiones - Una vida emprestadaMariana Santamaría
Decisiones - Un estrañu na mio camaPaola
Decisiones - Primero muerta que confesaLaura
2005-06La nubeIsabella Montilla
2004La muyer nel espeyuLuzmila Arrampuño
2003Pasión de gavilanesSara "Sarita" Elizondo Acevedo
2002La vengaciónSandra Guzmán
2000María MadrugadaAída
Ente AmoresGraciela
La CaponeraAmparito
1998Corazón prohibíu
1997Prisioneros del amorMartha
1996CazaosLaura
Señora Guapa
Les executivesZulma

Premios y nominaciones

Premiu TVyNovelas

Artículu principal: Premios TVyNovelas
AñuCategoríaTelenovelaResultáu
2014TVyNovelas (Colombia) a la meyor actriz de repartu de serie Meyor actriz de repartu de serieMentires perfectesNomada
2006Meyor actriz antagónicaLa nubeGanadora[3]
TVyNovelas (Colombia) a la meyor actriz de repartu Meyor actriz de repartuLa muyer nel espeyuNomada
2004Pasión de gavilanesNomada
La vengaciónGanadora[4]
2003María MadrugadaNomada

Premios India Catalina

Artículu principal: Premios India Catalina
AñuCategoríaTelenovela o serieResultáu
2012Meyor actriz protagonista de serie o miniserieConfidencialNomada[5]

Otros Premios Llograos

AñuPremiuPaís


CategoríaObra
2017Premiu ACA 15 Minutos[6]Meyor

Actriz de Repartu |[[Alies J.J]]

Premiu MaraVenezuela |Meyor

Actriz Nueva Internacional

La vengación
Premiu Dos d'OruMeyor actriz protagonista

compartíu con Paola Rei y Danna Garcia

Pasión de gavilanes
Premiu OrquideaEstaos Xuníos
Premiu TelenovelaMeyor

Actriz Nueva

Premiu ACE New YorkEstaos XuníosMeyor Coactuación Femenina


Referencies

  1. Afirmao en: ČSFD. Identificador ČSFD de persona: 65560. Apaez como: Natasha Klauss. Llingua de la obra o nome: Checu. Data d'espublización: 2001.
  2. «Natasha Klauss, de moda en Perú» (5 de marzu de 2012). Consultáu'l 17 de xunu de 2018.
  3. Natasha Klauss, ganadora del TVyNovelas
  4. Natasha Klauss, ganadora del TVyNovelas
  5. sos-nomaos-20 Natasha Klauss, nomada del TVyNovelas
  6. ganadores-de-la nuesa-edicion100/

Enllaces esternos