Chris Evans

actor estauxunidense

Christopher Robert "Chris" Evans (13  de xunu de 1981Boston) ye un actor, modelu y direutor de cine d'Estaos Xuníos. Ye conocíu pol so papel nes películes Captain america y Los vengadores (como Capitan America), Push como protagonista al llau de la nueva actriz Dakota Fanning, Dime con cuántos con Anna Faris y en Scott Pilgrim vs The World como Lucas Lee. Pero algamó una máxima reconocencia por interpretar a Captain America nel Universu Cinematográficu de Marvel.

Chris Evans35mm film frames.svg
Chris Evans 2020 (cropped).jpg
Vida
Nacimientu

Boston[1]13  de xunu de 1981

[2] (41 años)
NacionalidáBandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
ResidenciaLos Angeles
Llingua maternainglés d'Estaos Xuníos
inglés
Familia
PareyesJessica Biel
Minka Kelly
Jenny Slate
Dianna Agron
Hermanos/es
Familia
Estudios
EstudiosEscuela secundaria regional Lincoln-Sudbury (es) Traducir
Institutou de Teatru y Cine Lee Strasberg
Universidá de Nueva York
Llingües falaesinglés d'Estaos Xuníos
inglés
Oficiuactor, direutor de cine, productor de cine, actor de voz, actor de cine, actor de televisiónmodelu
Altor183 cm
Premios
IMDbnm0262635
Chris Evans' signature.svg
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros años

Evans nació en Sudbury, Massachusetts, fíu de Lisa (de soltera Capuano), una baillarina, y Bob Evans, un dentista.[9][10] Ye'l sobrín del congresista de los Estaos Xuníos Mike Capuano, que ye l'hermanu de la so madre.[11][12] Tien dos hermanes, Carly y Shanna, y un hermanu menor, Scott, qu'apaeció na telenovela d'ABC, One Life to Live. Evans ye descendiente italianu (del so güelu maternu) ya irlandés, y foi criáu como católicu.[13][14] Graduóse na secundaria Lincoln-Sudbury Rexonal en 1999 y entamara asistir a la Universidá de Nueva York dempués de graduase de la secundaria.

Carrera

 
Presentación en 2012 de The Avengers nel Cominc-Con de San Diego en 2010 con Robert Downey Jr., Clark Gregg, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Evans, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Joss Whedon y Kevin Feige.

Dempués de completar el so tercer añu na secundaria, Evans viaxó a Brooklyn onde foi pasante nuna axencia de casting y tomó un programa de branu d'actuación. Esi mesmu branu, conoció a un axente que lu ayudó a empezar la so carrera d'actuación dempués de completar la secundaria. Evans tuvo papeles pequeños en series de televisión como Boston Public y The Fugitive y un papel na serie Opposite Sex antes de tener el so primer papel notable como Jake Wyler na película Not Another Teen Movie.

Dempués de filmar Not Another Teen Movie, Evans llogró otros papeles principales en La puntuación perfecta y Cellular. Tamién protagonizó en delles películes independientes en Chicago col productor executivu David Johnson, onde l'audiencia va ver otru llau de Evans. En Fierce People, interpretó a Bruce. En London, Evans interpretó a un adictu a les drogues con problemes de rellación. Depués, foi escoyíu pa interpretar a l'Antorcha humana na película de 2005 Fantastic Four. Foi nomáu 'Superestrella Masculina de la Mañana' nos premios Young Hollywood en 2005. Evans volvió interpretar el papel de Johnny Storm/Antorcha Humana na secuela Fantastic Four y Silver Surfer en 2007. Esi añu, tamién interpretó a un inxenieru convertíu n'astronauta llamáu Maze na película de Danny Boyle Sunshine, qu'atraxo l'atención de direutores como un talentu serio.

En 2008, Evans apaeció en Dueños de la cai, co-protagonizada con Keanu Reeves, y The Loss of a Teardrop Diamon, co-protagonizada por Bryce Dallas Howard y Ellen Burstyn. Esta postrera ta basada na obra creada por Tennessee Williams. Evans tamién apaeció nel thriller de ciencia ficción de 2009 Push xunto a Dakota Fanning y Camiya Belle.[15]Evans actuó les sos propies escenes d'engarradiella, que tomó selmanes en filmar, y foi mancáu mientres la filmación.[16]Evans apaeció nun artículu en The Advocate pol so papel en Push.[17]

En 2009, Evans foi clasificáu númberu 474 en Forbes, basáu nel rendimientu global de taquilla de les sos películes anteriores.[18]En 2010, filmó Puncture en Houston, Texas. Empobinada por Mark y Adam Kassen. Tamién en 2010, Evans apaeció en El perdedores, una adautación de Vertigo y DC Comics del mesmu nome.[19] Evans apaeció n'otra adautación de cómic, Scott Pilgrim contra'l mundu, onde interpretó a Lucas Lee.[20] Tamién hai filmando Dime con cuántos, una novela risible protagonizada por Anna Faris.[21]

Evans desempeña'l personaxe del cómic de Marvel Captain America nes películes Captain America: el primer vengador,[22] The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron,[22][23][24] Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War. Mentar pa la secuela de Avengers 4.

En terminando'l rodaxe de Captain America: Civil War, Chris empezó col rodaxe de Gifted.

Fora del mundu de Marvel, Chris anguaño estrenó la película Before We Go na cual amás de participar como unu de los protagonistes debutó como direutor.

Salió a la lluz la noticia de que Chris ta interesáu en participar nel thriller psicolóxicu La Moza del Tren, película basada na novela col mesmu nome que ta batiendo récores anguaño. Finalmente Chris dexó les negociaciones por culpa de la so axenda, una y bones el rodaxe de dicha película coincide col de Gifted, de la cual ye protagonista.

Vida personal

Conoció a la so exnovia Jessica Biel en 2001 al traviés d'amigos. Apaeció con ella na película de 2004 Cellular y de nuevu na película de 2005 London. Terminaron en xunu de 2006.[25]

La so segunda rellación más conocida foi cola actriz Minka Kelly de 2007 a 2009, retomaron la so rellación en 2011, pero en 2012 dar por terminada.[ensin referencies]

 
Stan Lee y Chris Evans na convención internacional de San Diego.

Caltuvo una rellación cola actriz Jenny Slate (2016-2018) .

Filmografía

AñuLlargumetraxePersonaxeNotes
2000The NewcomersJudd
Opposit SexCary Baston8 episodios, Papel principal
The FugitiveZack LanderEpisodiu: "Guilt"
2001Boston PublicNeil MavromatesEpisodiu: "Chapter Nine"
Not Another Teen MovieJake Wyler
2002EastwickAdamPelícula de televisión
2003The Paper BoyBen
SkinBrianEpisodiu: "Pilotu"
2004The Perfect ScoreKyleCon Scarlett Johannson
CellularRyan
2005Fierce PeopleBryce Langley
Fantastic FourJohnny Storm/Antorcha HumanaNomáu-Premiu MTV Movie por Meyor Dúu en Pantalla
LondonSyd
2007TMNTCasey JonesVoz
SunshineMaze
Fantastic Four y Silver SurferJohnny Storm/Antorcha HumanaNomáu-Teen Choice Award por Meyor Eleición d'Actor: Aventura con aición
Nomáu-Teen Choice Award por Eleición de Película
The Nanny DiariesHayden 'Harvard Hottie'Con Scarlett Johannson
Battle for TerraStewart StantonVoz
2008Street KingsPaul Diskant
The Loss of a Teardrop DiamondJimmy Dobyne
Robot ChickenGobo/Antorcha humana
2009PushNick Gant
2010El PerdedoresJake Jensen
Scott Pilgrim vs. The WorldLucas Lee
2011PunctureMike Weiss
Dime con cuantosColin Shea
Captain America: el primer vengadorSteve Rogers/Captain America
2012The IcemanRobert 'Mr. Freezy' Pronge
The AvengersSteve Rogers/Captain America
2013SnowpiercerCurtis EverettThriller dirixíu por Bong Joon-ho
Thor: The Dark WorldSteve Rogers/Captain AmericaCameo
2014Captain America: The Winter SoldierSteve Rogers/Captain AmericaGanador People's Choice Awards categoría Actor de película d'aición favoritu
Playing It CoolNarrador
Before We Go Nick VaughanDireutor, productor y protagonista
2015Avengers: Age of UltronSteve Rogers/Capitán America
Ant-ManSteve Rogers/Captain AmericaCameo Segunda Escena Post-Creitos
2016Captain America: Civil WarSteve Rogers/Captain America
2017Un Don EscepcionalFrank
Spider-Man HomecomingSteve Rogers/Captain AmericaCameo
2018Avengers: Infinity WarSteve Rogers/Captain America
The Red Sía Diving ResortAri Levinson
 
Evans nel festival de cine en Toronto 2012

Premios y nominaciones

AñuPelícula nomada !Premiu !Resultaos


2005Fantastic Fourstyle="background:#afa;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Ganador
2007Fantastic Four y Silver SurferTeen Choice Award for Choice Movie Actor: Action AdventureGanador
Teen Choice Award for Choice Movie: RumbleGanador
2011Captain America: el primer vengadorstyle="background:#afa;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Ganador
Saturn Award por meyor actorNomáu
People's Choice Award for Favorite Movie SuperheroNomáu
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
Teen Choice Award for Choice Movie: FightNomáu
Teen Choice Award for Choice Summer Movie Star: MaleNomáu
2012The AvengersTeen Choice Award for Choice Movie: Male Scene StealerNomáu
2013People's Choice Award for Favorite Action Movie StarNomáu
style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu
MTV Movie Award for Best Fight (shared with cast)Nomáu
2014Captain America: The Winter SoldierTeen Choice Award for Choice Movie Actor: Fantasy/Sci-FiNomáu
2015People's Choice Award for Favorite Action Movie ActorGanador
Critics' Choice Awards for Best Actor in an Action MovieNomáu
2016Avengers: Age of UltronKid's Choice Awards for Best ActorNomáu
MTV Movie Award for Best HeroNomáu
2016Captain America: Civil WarTeen Choice SciFi Movie ActorGanador
2017People's Choice Award for Favorite Action Movie ActorNomáu
Kid's Choice Awards for Best ActorNomáu
Kid's Choice Awards for Favorite Butt-KickerGanador
Un Don Escepcional

style="background:#FFc;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Pendiente

Referencies

  1. Andrew Bell (1768). «Encyclopædia Britannica» (inglés británicu). Encyclopædia Britannica. Consultáu'l 11 xunetu 2020.
  2. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 226ca320414847a78c0dc414de205e5b. Apaez como: Chris Evans. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  3. URL de la referencia: https://www.esquire.com/entertainment/movies/a31982191/chris-evans-defending-jacob-interview-2020/.
  4. URL de la referencia: https://www.reuters.com/article/us-mtvawards-factbox/winners-at-the-2013-mtv-movie-awards-idUSBRE93E04X20130415.
  5. URL de la referencia: https://www.ibtimes.com/peoples-choice-awards-2015-chris-evans-says-his-mom-made-40-votes-favorite-action-1776990.
  6. URL de la referencia: https://www.cbsnews.com/news/teen-choice-awards-2015-winners-and-highlights/.
  7. URL de la referencia: https://www.instyle.com/news/teen-choice-awards-2016-chris-evans-choice-movie-actor.
  8. URL de la referencia: https://www.broadway.com/buzz/192192/mean-girls-leads-broadwaycom-audience-choice-award-winners-ethan-slater-hailey-kilgore-also-take-top-prizes/. Direición web d'archivu: https://web.archive.org/web/20180517205535/https://www.broadway.com/buzz/192192/mean-girls-leads-broadwaycom-audience-choice-award-winners-ethan-slater-hailey-kilgore-also-take-top-prizes/. Llingua de la obra o nome: inglés.
  9. Keck, William (9 de setiembre de 2004). Chris Evans' career ready to sizzle. USA Today. http://www.usatoday.com/life/people/2004-09-09-chris-evans_x.htm. Consultáu 'l 10 d'avientu de 2007. 
  10. Marotta, Terry (19 de xunetu de 2007). «Grease is the word». Wicked Local Sudbury. Consultáu'l 19 de xunetu de 2010.
  11. «Capuano to be joined by actor nephew at "Open Mike" Nov. 9». Wicked Local Somerville (Nov 6, 2009). Archiváu dende l'orixinal, el 9 de payares de 2012. Consultáu'l 19 de xunetu de 2010.
  12. Stickgold, Emma (21 de xunetu de 2010). «Rita Capuano; campaigned with puxanza for husband, son; at 90». Boston Globe. http://www.boston.com/bostonglobe/obituaries/articles/2010/07/21/rita_capuano_campaigned_with_puxanza_for_husband_son_at_90/. Consultáu 'l 22 de xunetu de 2010. 
  13. «Meet curious Chris». Deccan Herald (27 de mayu de 2007). Archiváu dende l'orixinal, el 20 de setiembre de 2008. Consultáu'l 8 de xunu de 2009.
  14. «Sunshine - Chris Evans interview». IndieLondon. Consultáu'l 8 de xunu de 2009.
  15. «Chris Evans in PUSH, Videu Clip». AOL. Archiváu dende l'orixinal, el 5 de xunu de 2009. Consultáu'l 8 de xunu de 2009.
  16. «Push Comes to Shove for Chris Evans». Parade. 4 de febreru de 2009. http://www.parade.com/celebrity/celebrity-parade/archive/chris-evans-push-comes-to-shove.html?npId=171. Consultáu 'l 19 de xunetu de 2010. 
  17. «A List: Chris Evans». Advocate (6 de xineru de 2009). Archiváu dende l'orixinal, el 1 de setiembre de 2010. Consultáu'l 20 de xunetu de 2010.
  18. «Chris Evans: Star Currency (2009)». Forbes.com. Archiváu dende l'orixinal, el 11 de payares de 2009. Consultáu'l 23 d'agostu de 2009.
  19. Billington, Alex (13 de xunetu de 2009). «Complete Look at the Full Cast of Sylvain White's The Losers». FirstShowing.net. Consultáu'l 13 de xunetu de 2009.
  20. Fischer, Russ (20 de xineru de 2009). A Handy Cast Guide To Scott Pilgrim Vs The World. http://www.chud.com/articles/articles/17846/1/A-HANDY-CAST-GUIDE-TO-SCOTT-PILGRIM-VS-THE-WORLD/Page1.html. Consultáu 'l 20 de xineru de 2009. 
  21. Anderton, Ethan (8 de marzu de 2010). «Casting Tidits: Anna Faris, Liv Tyler, Ryan Gosling and More». FirstShowing.net. http://www.firstshowing.net/2010/03/08/casting-tidits-anna-faris-liv-tyler-ryan-gosling-and-more/#ixzz0hgFCFbBt. Consultáu 'l 3 d'agostu de 2010. 
  22. 22,0 22,1 Mike Fleming Jr. (1 d'agostu de 2013). «Chris Evans To Helm '1:30 Train' Before Reprising Captain America In 'Avengers 2′» (inglés). Deadline. Consultáu'l 19 de setiembre de 2013.
  23. Steve Weintraub. «Chris Evans Talks CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLIDER and THE AVENGERS: AGE OF ULTRON, Says AVENGERS Sequel Starts Filming First Week of March» (inglés). Collider. Consultáu'l 19 de setiembre de 2013.
  24. «IMDb > The Avengers: Age of Ultron (2015) > Full cast and crew» (inglés). IMDb. Consultáu'l 19 de setiembre de 2013.
  25. «Jessica Biel & Chris Evans Break Up». Starpulse.com (30 de xunu de 2006). Archiváu dende l'orixinal, el 9 d'ochobre de 2012. Consultáu'l 19 de xunetu de 2010.

Enllaces esternos