Catherine Siachoque

actriz colombiana

Catherine Siachoque (Bogotá, 21 de xineru de 1972) ye una actriz colombiana, más conocida poles sos interpretaciones en telenoveles.

Catherine SiachoquePicto infobox character.png
Catherine Siachoque.jpg
Vida
Nacimientu

Bogotá21  de xineru de 1972

[1] (50 años)
NacionalidáBandera de Colombia Colombia
Familia
Casada conMiguel Varoni  (1997 -
Estudios
Llingües falaescastellanu
Oficiumodeluactriz
Pesu54 kg
Altor164 cm
IMDbnm0796171
Cambiar los datos en Wikidata

Vida personal

Siachoque nació en Bogotá, Colombia ye fía de Félix Siachoque y Blanca Gaete. Ta casada col actor arxentín-colombianu y Direutor de televisión direutor Miguel Varoni dende xunetu de 1997.[2]

Carrera

Siachoque tuvo papeles en telenoveles de Telemundo tales como, Amantes del desiertu, La vengación, Te voy a enseñar a querer, Tierra de pasiones y Pecaos ayenos onde actúa como la villana principal de les hestories y actuando con figures como Maritza Rodríguez, Gabriela Spanic, Danna García, Francisco Gattorno, Mauricio Islles, Lorena Rojas y amás col so maríu Miguel Varoni. En 2008 llogró'l rol coprotagónico de Doña Hilda Santana na telenovela Sin senos no hay paraíso, actuando con Carmen Villalobos, Fabián Ríos y Maria Fernada Yépes. En 2010 torna como villana interpretando a Cecilia Altamira la villana principal en ¿ú Elisa? actuando con Sonya Smith, Gabriel Porres, Jorge Luis Pila y Roberto Mateos.

En 2011 interpretó a la villana "Ignacia Conde" en La casa d'al llau xunto a los actores que yá trabayara enantes como Maritza Rodríguez y Gabriel Porres, y con David Chocarro, Ximena Duque, y Daniel Llugo y nuevamente col so maríu Miguel Varoni.

En 2014 vuelve a les telenoveles dempués de 3 años, interpretando a "Estefanía Hidalgo" la villana coprincipal en Reina de corazones actuando con Paola Nuñez, Eugenio Siller, Juan Soler.

En 2016 participa na telenovela Sin senos sí hay paraíso xunto a Fabián Ríos y Carolina Gaitán.

Filmografía

Telenoveles

¿Ónde Esta Elisa? (2010) - Cecilia Altamira

Pecaos ayenos (2007-2008) - Inés Vallina *Tierra de pasiones (2006) - Marcia Hernández

Amantes del desiertu (2001) - Micaela Arredondo Fernández

Tan cerca y tan llueñe (1998-1999)- Laura *La solombra del arcu iris (1998) - Silvia Stella Graniani

Mambo (1994) - Valentina

Programes

  • Decisiones (2005-2007)
    • Marcada pa siempres (2007) - Alma **

Toa queda en familia (2005) - Gabriela Valencia/ Mariana Valencia

Premios y nominaciones

Premios TVyNovelas

AñuCategoríaTelenovela o serieResultáu
2005Meyor actriz antagónica de telenovelaTe voy a enseñar a quererNomada
2004La vengaciónGanadora
2002Amantes del desiertuGanadora
2001La guerra de les RosesNomada
1996Meyor actriz revelación del añuSobrevivirGanadora

Premios India Catalina

AñuCategoríaTelenovela o serieResultáu
1998Meyor actriz protagonista de telenovelaLes JuanasGanadora
1996Premiu India Catalina a la revelación del añu Meyor actriz revelación del añuSobrevivirGanadora

Premios el to mundu

AñuCategoríaTelenovela o serieResultáu
2012Premios El to Mundu Meyor actrizLa casa d'al llauNomada
El meyor besuCatherine Siachoque y Miguel Varoni en La casa d'al llauNomada

Otros premios

  • Premiu "Ensin llende" New York 2008 - Meyor actriz por: Sin senos no hay paraíso.
  • Premiu "Ensin llende" New York 2008 - Actriz favorita del públicu por: Sin senos no hay paraíso.
  • Premiu "Fama" USA 2008 - Meyor actriz antagónica Por: Pecaos ayenos.
  • Premiu Orquídea D'Oru 2003 - Meyor actriz del añu.
  • Telenovela - Bulgaria (2004) Meyor actriz antagónica de la revista por: La vengación.
  • La Orquídea D'Oru - EE. XX. (2003) Meyor actriz del añu por: La vengación.
  • ACE - New York (2003) Como La Cara De La Televisión Llatina Por: La vengación.
  • TV & Notes - EE. XX. (2003) Meyor villana de la revista por: La vengación.
  • Inte - (2003) Nomada por: La vengación.
  • Mara de oro - Venezuela (2003) Meyor actriz estranxera por: La vengación.
  • 2 de oro - Venezuela (2003) Meyor actriz estranxera por: La vengación.
  • Escoyida nel Periódicu "Bintang" d'Indonesia como meyor actriz antagónica (2003) por: La vengación.
  • La orquídea d'Oru - EE. XX. (2002) meyor actriz antagónica por: La guerra de les Roses.
  • Nomada al premiu "Inte" (2002) Como meyor actriz antagónica por: La guerra de les Roses.
  • Palmes D'Oru (2001) Meyor actriz protagonista de telenovela estranxera por: La guerra de les Roses.
  • Mara de Venezuela - (2000) Meyor actriz estranxera por: Les Juanas.
  • Águila de Venezuela - (2000) Meyor actriz estranxera por: Les Juanas.
  • Palmes de oro - Méxicu (1999) Meyor actriz estranxera por: Les Juanas.
  • Sol de oro - Méxicu (1999) Meyor actriz estranxera por: Les Juanas.

Referencies

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0796171. Data de consulta: 19 xunetu 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. roca People en espanol
  3. Catherine Siachoque y Fabian Ríos n'Ensin seno si hai paraísu . PeopleenEspañol.com. Consultáu'l 26 de xunu de 2016
  4. moralidá-trái-y ensin cuidu/ A Catherine Siachoque la moralidá traer ensin cuidu Laopinion.com. Consultáu'l 26 de xunu de 2016

Enllaces esternos